Tamron kommer med ny 100-400mm telezoom til fuldformat

Tamron kommer med ny 100-400mm telezoom til fuldformat
September 21, 2017 ITT
In foto, foto hardware, pressemeddelelser

Efter stor fremgang med de tidligere telezoomobjektiver 150-600mm og 70-200mm f/2.8 kommer nu en tredje model; Tamron 100-400mm F/5-6.3 Di VC USD. Billedstabilisering, hurtig AF og lav vægt er blot nogle af fordelene ved det nye objektiv.

Tamron meddeler, at firmaets sortiment af telezoomobjektiver vil blive udvidet med et nyt, spændende objektiv. Den nye Tamron 100-400mm F/5-6.3 Di VC USD tegner fuldformat, men vejer trods sit respektable brændviddeområde kun lige knap halvt så meget som den populære 150-600mm G2. Nærmere bestemt 1.115 gram, hvilket gør objektivet til det letteste i sin brændviddeklasse. Det kan også sagtens benyttes på kameramodeller med APS-C-sensor, hvor det giver en billedvinkel modsvarende ca. 150-600 mm.

Dobbelte processorer giver maksimal ydeevne
Tamrons nye super-telezoom er både elegant og robust med udvendigt chassis delvist af metal (magnesiumlegering). Det er også konstrueret til at kunne modstå en vis mængde fugt og væde. Den forreste linse er coated med fluor, som afviser vanddråber, fedt og skidt, og gør overfladen let at tørre af og holde ren.

Indbygget billedstabilisering (VC, Vibration Compensation) gør det muligt at fotografere i fri hånd med objektivet, også under forhold med dårligt lys. Når det er så mørkt, at billedet kræver stativ, findes et Arca Swiss-kompatibelt stativgevind, der kan købes som ekstra tilbehør. I lighed med de seneste premiumobjektiver fra Tamron har Tamron 100-400mm Di VC USD også dobbelte mikroprocessorer, som sørger for en maksimal ydeevne i både billedstabilisering og autofokus. Sidstnævnte drives af en ultralydsmotor (USD, Ultrasonic Silent Drive), som hurtigt og præcist stiller skarpt.

Op til 560mm med konverter

Den avancerede optiske konstruktion indeholder bl.a. tre linser af ED-glas, som forhindrer forekomsten af kromatisk aberration (farvebrydningsfejl). Tamrons overfladebehandling eBand-coating reducerer effektivt reflekser og minimerer sløring, så billederne får maksimal kontrast og farvemætning.

Har man behov for mere tele end 400mm kan man benytte Tamrons 1.4x telekonverter TC-X14 sammen med den nye zoom. Brændviddeområdet bliver da 140-560mm.

Tamron 100-400mm F/5-6.3 Di VC USD er også kompatibelt med tilbehøret Tamron Tap-in Console. Det bruges for at man selv skal kunne finjustere objektivets autofokus og billedstabilisering (via en computer) samt udføre firmware-opdateringer.

Pris og levering

Information om pris og levering kommer senere på efteråret.

Sammenfatning Tamron 100-400mm F/5-6.3 Di VC USD

  • Tegner fuldformat, men kan også benyttes med APS-C-kameraer
  • Billedstabilisering (VC) giver større frihed til at fotografere i fri hånd
  • Ultralydsmotor (USD) giver hurtig og lydløs fokusering samt mulighed for manuel finjustering
  • Dobbelte processorer giver maksimal ydeevne for AF og billedstabilisering
  • Fugttæt chassis delvist i metal
  • Frontlinse med fluor-coating som virker vand-, fedt- og smudsafvisende
  • Avanceret optisk konstruktion med ED-linser og eBand Coating giver høj billedkvalitet ved alle brændvidder
  • Stativgevind fås som tilbehør (Arca Swiss-typen)
  • Kompatibel med 1.4x telekonverter Tamron TC-X14
  • Mulighed for opdatering af firmware og finjustering af AF og VC med Tamron TAP-in Console

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

2 × 1 =